Starobiljno japansko ulje – obavezan sastavni dio male kućne ljekarne

Osobine: Hladi i smiruje, blago osvježava i vraća energiju tijela i duha, daje i aktivira životnu snagu. Destilat ovog ulja uništava bakterije, smanjuje otekline i ublažava svrab.

Uputstva za upotrebu i doziranje
VAŽNO: Starobiljno japansko ulje se ne koriste izričito kao lijek, već kao sredstvo koje pomaže kod ublažavanja određenih tegoba.

Kako se upotrebljava Starobiljno japansko ulje iz Natura Vite?

1. Staviti 1-2 kapi na dlan, protrljati, više puta podići pred lice, polako udisati. Poslije toga utrljati na vrat i čelo.
2. Staviti 1 kap na kocku šećera ili žličicu meda i pustiti da se otopi u ustima, nakon toga disati duboko i polako.
3. Protiv bolova u sinusima, za osvježenje daha i kod bolova u grlu (kod gnojnih angina) staviti nekoliko kapi u zdjelicu vruće vode, i dnevno inhalirati ili ispirati usta i grlo.

Aromatična kupka protiv prehlade
Rastopiti 4-10 kapi ulja u malo mlijeka ili meda (kao prirodni emulgator) i dodati vodi za kupanje temperature 36-38 oC. Uživanje u toploj, aromatičnoj kupki koja odmara, osvježava i relaksira djeluje na nervne receptore kože koji su u direktnoj vezi s dijelom moždane kore koja je odgovorna za dobro raspoloženje i osjećaj radosti.

Masaža
Pomiješati nekoliko kapi s baznim uljem za masažu. Tijekom masaže tijelo prima ulje preko kože, tako delujući djelotvorno na cijeli organizam, daje živahnost, energiju i osvježava.

Inhalacija
Vrlo ugodan tretman koji pomaže kod njege prsnog koša inhaliranjem putem nosa i sinusa. Najbolje je staviti par kapi ulja u vruću vodu i inhalirati se vrućom parom. Agense možete udisati i kroz uljem navlaženu maramicu. Također, pogodno je i za inhalaciju pomoću inhalatora. U fiziološku otopinu stavite samo jednu kap.

Mješavina za saunu
Na svaku litru vode upotrebiti 5-10 kapi ulja, ovisno od željenog intenziteta. Ovisno o veličini saune već i sa 2-3 grabilice prosute mješavine po peći moći ćete uživati u izvanrednom osvežavajućem doživljaju saune.

Cirkulacija
Koristi se za ublažavanje problema s proširenim venama, pomaže kod ublažavanja boli i otoka, svojim djelovanjem blago ubrzava perifernu cirkulaciju. Maže se na bilo koji dio tijela kod kojeg postoji slaba prokrvljenost. Pritom ne utječe na povišenje tlaka, šećera u krvi i kolesterola.

Oblozi
Izvrstan način pomoći i njege u slučajevima bolnih mjesta od udaraca, istegnuća, iščašenja, grčeva ili bolova. Napunite posudicu s hladnom/toplom vodom, dodajte nekoliko kapi starobiljnog japanskog ulja, natopite pamučnu krpicu s otopinom. Blago iscjedite i postaviti na problematično mjesto, pokrite ručnikom. Mijenjajte oblog svakih 10-15 minuta.

Sportska terapija
Prije ili poslije sportskih aktivnosti u cilju opuštanja i njege mišića, s nekoliko kapi ulja natrljati čelo, vrat, ruke ili noge. U slučaju upale mišića bolni dio više puta dobro namazati.

Njega nogu
U slučajevima bolova ili neugodnog mirisa stopala, utrljati par kapi starobiljnog japanskog ulja posle svakog tuširanja. Djeluje osvježavajuće i pomaže kod smanjivanja oteklina.

Ubodi insekata
U slučaju uboda običnog komarca, nekog drugog insekta ili pečenja od koprive, problematičnu površinu premazati uljem. Izvrsno smiruje i hladi kožu, pomaže kod ublažavanje boli i svrbeža i blago umanjuje otok.

PAŽNJA
Starobiljno japansko ulje ne odgovara trudnicama, dojiljama i maloj deci. Djeci mlađoj od 7 godina i astmatičarima nije preporučljivo inhaliranje i oralna upotreba. Oralna upotreba se izbjegava i kod osoba koje koriste lijekove za smanjenje želučane kiseline. Proizvod nije lijek niti je zamjena za zdravu i uravnoteženu prehranu. Držati van dosega djece. Sredstvo ne smije dospijeti u oči i ne smije doći u dodir sa sluznicom. Kao prehrambeni proizvod se može koristiti samo u određenim količinama i razblaženo!

Natura Vita Newsletter

Prijavite se na našu mailing listu za primanje najnovijih vijesti, akcija i popusta.

Uspješno ste se prijavili na mailing listu. Hvala!