Bademovo ulje i nježna i podatna koža

bademovo ulje

Bez obzira koristili bademovo ulje za ljepotu ili za očuvanje zdravlja nećete pogriješiti, bademovo ulje ima višestruko djelovanje.

San svake žene je imati nježnu i podatnu kožu

Bademovo ulje koristi se još od davnina. Drevne civilizacije znale su kako iskoristiti ljekovitost ove dragocjene namirnice koja uz vitamine sadrži i omega 3 i omega 6 masne kiseline. Ono se danas više ne koristi samo u kulinarstvu za pripremu raznih jela, nego i kao dio raznih tretmana za ljepotu, u salonima za masažu te u kozmetičkim salonima za njegu kože cijelog tijela.

Jedna od najboljih osobina bademovog ulja je što hrani koži, čini ju mekom i svilenkastom, regenerira umornu kožu, umanjuje kožne nepravilnosti poput tamnih mrlja, usporava proces starenja. Zbog svega toga veliki  broj žena odlučuje se upravo za ovo ulje želeći što više odgoditi prve znakove godina, a s njima i bore koje dolaze.

Sve je više onih koji se odlučuju za primjenu ulja od badema unutar svoja četiri zida. Na koji način bademovo ulje koristiti kod kuće?

Bademovo ulje za njegu lica podrazumijeva više toga, pa se ne koristi samo za ublažavanje nepravilnosti, nego i za čišćenje šminke. Uz to što očisti make up, ulje ujedno pomaže omekšati kožu, a naročito oko područja očiju. Na vaticu koju ste prethodno namočili u toplu vodu dodajte i nekoliko kapi bademovog ulja, pređite vaticom lagano preko lica i uklonite uz šminku i sve ostalo što se sakupljalo na koži tijekom dana.

Za korištenje bademovog ulja odlučuje se i veliki broj trudnica želeći izbjeći pojavu strija. Naime, pokazalo se da ulje badema pomaže održati elastičnost kože, redovnim nanošenjem na kritična mjesta izbjeći ćemo stvaranje strija. Nakon tuširanja, na još  vlažnu kožu nanesite tanki  sloj bademovog ulja na dio tijela koje je najčešće izloženo pojavi strija, na trbuh, dojke i bedra.

Bademovo ulje možete umasirati nakon pranja kose u još vlažno vlasište. Pomaže kod pretjeranog ispadanja kose, kod prhuti, i kod iritiranog vlasišta (seboreja i sl.).

Primjene su mnogobrojne, a učinci Natura vita bademovog ulja su mjerljivi. Bademovo ulje iz Natura Vite  sadrži veliku količinu vitamina E koji je u najvećoj mjeri odgovoran za ljepotu kože.

Natura Vita Newsletter

Prijavite se na našu mailing listu za primanje najnovijih vijesti, akcija i popusta.

Uspješno ste se prijavili na mailing listu. Hvala!