kalcij-citrat-s-magnezijem-150-kaps

Kalcij citrat s magnezijem 150 kaps

165.00 Kn

  •     Kalcij je neophodan za kosti i mišiće
  •     Magnezij pridonosi apsorpciji kalcija
  •     Povoljna mogućnost poboljšanje zdravlja kostiju
  •     Jedan od najčešće preporučavanih kalcijevih dodataka
  •     Idealan omjer kalcija i magnezija 2: 1 za optimalnu korist
Kategorija:

Opis proizvoda

Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu a neophodan je u izgradnji i održavanju čvrstoće i zdravlja kostiju. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji mišića, normalnom živčanom prijenosu, funkciji probavnih enzima, neophodan je za održavanje normalnih kostiju i zubi, a nedostatak kalcija najčešće je vidljiv u  trudnoći, prilikom dojenja te u starijoj dobi.

Simptomi nedostatka kalcija su: ukočenost i trnci u prstima, grčevi mišića, konvulzije, letargija, loš apetit, abnormalan srčani ritam, grčevi grkljana i bronhijalnih cijevi što uzrokuje poteškoće s disanjem, promjene u funkciji mozga (depresija, demencija, čak psihoza), a dugotrajna hipokalmija može uzrokovati oticanje mozga, katarakte i trajno oštećenje srca.

Kalcij ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica, doprinosi normalnom metabolizmu  stvaranja energije, zgrušavanju krvi, potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece. Kalcij u Swanson dodatku prehrani je u obliku kalcijevog citrata, koji je nešto više cijene,  no njegova apsorpcija u organizmu je mnogo veća od kalcijevog karbonata.

Magnezij utječe na mnoge fiziološke procese, ima ulogu kofaktora u proizvodnji energije (ATP-a), to uključuje enzimatsku fosforaliciju (dodavanje fosfata drugim enzimatski procesima) i formaciju staničnih signalnih molekula odnosno cAMP. Važno je napomenuti da se dvije trećine magnezija nalazi u kostima što dovodi do razumnog zaključka da ima značajnu ulogu u zdravlju kostiju. To uključuje utjecaj magnezija na hidroksiapatitinu kristalnu strukturu i kontrolu proliferacije koštanih stanica. Magnezij utječe i na razinu vitamina D te aktivira  brojne enzime.
Magnezij je vrlo bitan kod metabolizma glukoze, jer je  naime 28 molekula magnezija potrebno za razgradnju jedne molekule glukoze. Dobar je detoksikator i važan za sintezu glutationa u tijelu.

Nedostatak magnezija danas je sve češći. Razlog je prije svega prerafinirana i industrijski prerađena hrana, siromašna magnezijem. Posljedice nedostatka magnezija jesu drhtanje mišića, slabost, poremećaji gutanja, mučnina, povraćanje i grčevi. Kronični nedostatak povećava rizik od bolesti krvožilnog sustava, malignih oboljenja i osteoporoze.

Nedostatak magnezija uzrokuje karijes, osteoporozu, taloženje teških metala u mozgu.
Magnezij je važan i za trudnice jer smanjuje opasnost od spontanog pobačaja i prijevremenog porođaja.

Pristutnost magnezija u ovom proizvodu doprinosi apsorpciji kalcija u organizam te u tom obliku ovaj dodatak prehrani daje blagotvoran učinke na čvrtoću i zdravlje kosti i mišića, normalnu psihološku funkciju, normalnu sintezu proteina te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti

Sastav i doziranje
Sastav Dvije kapsule sadržavaju:

  • Kalcij (iz kalcij citrata) 300 mg (37.5% RDA*)
  • Magnezij (iz magnezij oksida) 150 mg (40% RDA*)

Četiri kapsule sadržavaju:

  • Kalcij (iz kalcij citrata) 600 mg (75% RDA*)
  • Magnezij (iz magnezij oksida) 300 mg (80% RDA*)

*RDA – preporučena dnevna količinaSastojci: Kalcijev citrat, Magnezijev oksid;

Ostali sastojci kapsula: želatina;
tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: asparaginska kiselina, magnezijev stearat
Preporučena dnevna doza: Dvije kapsule dva puta dnevno s čašom vode kao dodatak prehrani.
Pakiranje i trajnost
Pakiranje Plastična bočica sa 150 kapsula (140 g )
Ostalo
Primjena Kosti, mišići, trudnoća, smanjenje umora i iscrpljenosti, zdravlje kostiju, živčanog sustava
Napomena Dodatak prehrani. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati izvan dohvata male djece. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Proizvođač: SWANSON Health Products, 4075 40th AVE SW,FARGO, ND 58104, SAD
Odgovoran za RH:
Imuno Protect, Božidara Adžije 7, Zagreb, Hrvatska

Čuvati na suhom mjestu na temperaturi do 25 °C

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Share This

Natura Vita Newsletter

Prijavite se na našu mailing listu za primanje najnovijih vijesti, akcija i popusta.

Uspješno ste se prijavili na mailing listu. Hvala!